Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereld TOS dag 2019

18 oktober 2019

Het thema van de WTOSD 2019 is bekend: ‘Houd het helder’. En dat is niet alleen voor mensen met een TOS belangrijk. Met deze oproep wordt een veel bredere doelgroep aangesproken.

TOS
Het hebben van een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is niet makkelijk. Daarom zetten we iedereen die TOS heeft op vrijdag 18 oktober 2019 in het zonnetje. Onder Raising Awareness for Developmental Language Disorders wordt er deze dag internationaal aandacht gevraagd voor TOS. En dat is hard nodig. Want veel mensen hebben nog nooit gehoord van TOS.

Houd het helder
We communiceren de hele dag met elkaar. Pratend, gebarend, via mail, WhatsApp, telefoon, Skype, Facetime, Facebook, Messenger, twitter, Instagram… Daar gaat nog wel eens iets mis. Hoe houden we het helder? Daarom is dit jaar het thema ‘Houd het helder’. Dat is voor iedereen belangrijk en zeker voor de 266.000 kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis.

Boek ‘Hoofd vol TOS’
Tijdens deze dag wordt het boek ‘Hoofd vol TOS’ gepresenteerd. Hét boek voor en door jongeren met TOS. Er zijn boeken over jongeren met TOS. Er zijn sinds kort ook een paar boeken voor jongeren met TOS. Dit is het eerste boek in de hele wereld gemaakt door jongeren met TOS.

Het organiseren van de Nederlandse Wereld TOS Dag is een initiatief van ouders van kinderen met TOS en wordt van harte ondersteund door jongeren met TOS en de organisaties en instellingen in Nederland voor kinderen en jongeren met TOS.

Meer informatie vind je op de website van Wereld TOSdag

Gegevens

Datum:
18 oktober 2019
Deze website maakt gebruik van cookies
Annuleren